Днеска, още като стана,
почна да се гизди Яна.
Бяла рокличка облече
и червеното елече,
белички обу чорапки,
сложи си червена шапка
и накрая с обущета
пак червенички, напета,
вън изтича наша Яна.
С бяло-алена премяна
тъй нагиздена, засмяна,
кой ли още се не сеща?
Баба Марта ще посреща!
© Борко Бърборко All rights reserved.
Има какво да се научи от теб!