И този ден отива си от мен,
със целия застой на самотата.
Но знам,
че туй е мамещо страдание,
предхождащо момичешко вълнение.
А утре пак ще съм сама,
сред хиляди хора-самотници.
Живеем и очакваме мига,
във който всичко земно ще се слее.
Знам!
Ти също винаги си сам
и чакаш моето присъствие.
Но този свят стои помежду нас,
за да създава чувство на привличане.
И в сънищата сме далеч един от друг.
Откраднаха и земното притегляне.
Какво остава ли? Какво...?
Аз знам!
Мига във който ще се преродим
един във друг.
© Марияна Гочева All rights reserved.