Не обещавай! Нищо не обещавай!
Просто ела! Тихо и без предизвестие!
Изненадай ме! Впий очи в моите
още преди да отвориш вратата,
защото тя прогорена е
от моите чакащи погледи,
разпознали те в тишината...
Не се обръщай! Назад не се обръщай!
Гледай само напред! И встрани не гледай!
Плъзни се по следите,
оставени от моята сянка!
Хвани се за утринните лъчи на Слънцето -
те ще те изтеглят при мен!...
Не мисли! За нищо не мисли!
Чуй своя пулс! Чуй как сърцето ти
говори с теб... и с моето сърце!...
Виж накъде те води нишката на Ариадна!
Почувствай пътя си
и ритъма на времето във теб -
как сипе пясъка в часовника!
Вгледай се във него
и своята песъчинка възседни!...
Не се страхувай! От нищо да не те e страх!
А обичай! С обич и любов страха прогонвай!
Защото любовта е за смелите,
oбичта е за всеки, който посмее...
да посегне да я вземе... и да я брани!...
Усмихвай се! На всичко се усмихвай!
Усмивката буди мъдростта
и възкресява чувствата.
Усмихвайки се, болката прогонваш
и облаци разпръсваш.
Правиш света по-светъл и красив,
а живота по-желан и жив!...
Бъди!... Нека те има!...
© Жанета All rights reserved.