ОЧАКВАНЕ
Душата ми е птица наранена
с отрязани от вятъра крила,
разпъната на кръст, окървавена.
във този свят на подлост и лъжа.
Сърцето ми в окови се е свило,
заключено във свойта самота.
До болка във желязото напира
за глътка въздух, смях и светлина.
Аз цялата съм плачещо сърце.
Аз цялата съм молеща душа.
Едно очакване във мен трепти:
като феникс да се възродя от пепелта.
© Анка Келешева All rights reserved.