Jan 17, 2009, 1:01 PM

Очакване 

  Poetry » Love
793 0 3
 

Очакване!

 

Навън е тъмно, виж, и всичко живо спи,

но някъде в мрака едно прозорче свети,

и чакаща в нощта с молитвите си клети

едно момиче страда, едно сърце тъжи.

 

За нейното момче сълзите извор стават,

че някъде на път е тръгнал в нощта,

а вътре без утеха изгаря любовта,

едни очи във здрача от тебе призив чакат.

 

А ти си нейде там, залутан в планината

сред мрак и тишина, и студ, и мраз, и лед,

не може да живее момичето без теб,

от липсата ти днес изгаря и душата.

 

Върни се ти сега и с нежност прегърни я.

Зарадвай тез очи, изплакали те жив,

недей прогонва днес ти спомена красив,

че този спомен тих от жар изпепели я!

© Боряна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??