Mar 20, 2011, 1:40 PM

Очакване на Пролетта 

  Poetry
603 0 4

ОЧАКВАНЕ НА ПРОЛЕТТА

 

Днес зимен е и слънчев сен.

Чуй - капчуци пеят вън.

Пробужда радостта във мен

пролетният чуден звън.

 

Пролет! При нас добре дошла,

красавице любима!

Ела със слънце топлена -

да няма вече зима.

 

Ела със детски викове

и звънки птичи песни.

Ела със южни ветрове

и дните си чудесни.

 

Разстли навред зелен килим,

посипан с цветя пъстри,

сезон желан си и любим,

вълшебни - твойте пръсти.

 

Сезон си ти на Младостта

със поривите чисти,

ти вечната си красота

и блянове лъчисти.

 

Макар и стари да сме ний,

очакваме те с радост,

във тебе всеки ще открий

следи от своята младост.

 

По-бързо идвай ти при нас,

желана и приветна,

да гледаме те във захлас,

мила градинка цветна.

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Ивон. Добре дошла в страничката ми. Честита първа пролет /намръщена и дъждовна/
  • във тебе всеки ще открий

    следи от своята младост.

    Хубав стих за Пролетта!
  • Николина, Илко, сърдечно ви благодаря- Ще се радвам, ако продължавате да ме посещавате. Честита първа пролет.Здраве, слънчево настроение и много нови успехи.
  • много свежо
Random works
: ??:??