Oct 14, 2005, 8:13 PM

ОЧИ, КОИТО ПЛАЧАТ 

  Poetry
2017 0 9

ОЧИ, КОИТО ПЛАЧАТ

 

Очите ти, тъгата приютили,

ме трогват с две напиращи сълзи.

Не знаят те, че пак са победили

и лошият, отстъпвайки – пълзи.

 

А ти ме гледаш прямо и открито,

с безмълвната молба – да ти простя.

Сълзите капят и във мен попиват,

но други две в очите ти блестят.

 

Прегръщам те и нежно те целувам.

“Прощавам ти, любима. Не плачи!”

За две сълзи, понякога си струва,

обидата завинаги да замълчи.

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??