Jun 26, 2007, 2:10 PM

Очите на сърцето 

  Poetry
694 0 2

Само две очи не стигат

да изплачат болката в сърцето,

натрупана от онзи свят, където

ме хапят черни мисли по лицето

и вперени във мене, без да мигат,

тъги оплакват  ми живота.

Изгубвам под краката си посоката

и вярвам, че съдбата е жестока.

 

И само две очи не стигат

да попият красотата за сърцето,

дошла от онзи свят, където

е нежен теменужен цвят небето...

От счупената облачна талига

търкулва се луна и ме прегръща.

Звездите в покрива на земната ми къща

в очите ми се отразяват и пак съм същата -

на радостта държа  опашката игрива

и пак летя към теб - щастлива,

че съм разбрала.

 

Да гледа само с две очи лицето е научено,

но са безброй очите на сърцето,

щом е отключено.

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??