Благодаря ти, слънце...
Сократ
Благодаря ти, мой учителю-живот,
че ме научи да обичам:
изгрева на идващия ден,
песента, събудила простора,
словото окрилило душата,
дъха житен на земята,
упойващия цветен аромат,
залеза потъващ в хоризонта,
звездите и луната мълчалива,
смеха на ручейче игриво,
магията на любовта,
възторга в детските очи,
хората със съвест чиста,
труда на техните ръце,
духа на родното огнище,
спомена за бащината къща,
грижата на майчината ласка,
радостта на свободата,
миналото на народа,
настоящето тревожно в нас,
бъдещата неизвестност–
загадка на Великата природа!
Благодаря ти, мой учителю-живот!
© Стойчо Станев All rights reserved.
С малко закъснение, благодаря за коментара и пожеланията,Катя!😘