Еретичен монах проповядва
по канона на злия апостол.
С халба бира редовно обядва
и замезва със свинско през пости.
По събори, седенки и кръчми
благославят поета с качулка,
щом съзрат очилата му Жлъчни
и желязната адска висулка.
© Яким Дянков All rights reserved.