Мъжете са крилете на сокол,
които реят се във висините,
безбрежен исполински ореол,
пазител безрезервен на жените.
Мъжете - старо отлежало вино -
блажен сублимен еликсир,
горчиво-сладко, жлъчно-лековито,
гальовен пролетен зефир.
Мъжете са на изгрева лъчите,
грижовни, търпеливи и сурови,
любовно топлят, с обич във очите
ломят и най-дебелите окови.
Мъжете на прибоя са рева,
заслон и пристан за сърца ранени.
Увереният изгрев на деня -
за радости и болки споделени.
Мъжете са творение на Бог
да носят отговорност на плещите,
пазители на род и на чертог,
смълчан обет във памет на бащите.
© Златка Чардакова All rights reserved.
Поздравления!