ОДА ЗА "ПОЗИТИВНОТО"
І.
ДА МИСЛИШ позитивно е градивно!
Във Времето жестоко,
объркано, брутално, сиво,
да мислиш позитивно
е Красиво!
Дори и ако грижа те натиска
и безпаричието в
клещите те стиска!
ДА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!
ІІ.
ПОСЛУШАЙ призивите
Царски, благородни!
Повярвай във гласа Му
откровен и чист!
Гласът на Първият на тоя свят
Цар-Комунист!
Дали от страх, че "Царските имоти"
"Другарите" ще му отнемат пак,
ловко хитрува и се прави
на откровен глупак?
ДА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!
ІІІ.
ГЛЕДАЙ пищните картинки
от живота на "ЕЛИТА",
глезено дете на тоя, дето
в джобчето ти бърка,
без дори да пита...
НЕ СЕ СТРЕСИРАЙ от това, че в автобуса
за кой ли път ръчица ловка
пак портфейла ти одруса...
ЖИВЕЙ СПОКОЙНО и без страх,
че на разходка вън по тъмното,
за левче могат да те пратят
"на сигурно" в отвъдното...
ДА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!
ІV.
УСМИХВАЙ СЕ и хич да ти не пука,
че в Държавата ти няма Ред!
ХАОСЪТ е мъдро програмиран.
От бившите "другари"
като ПРЕХОД е гримиран.
За Него, с тежест и авторитет,
с усърдие се грижат здраво
Депутати, Прокурори,
Администрация и... Право!
ДА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!
V.
НЕ СЕ НАДЯВАЙ И НЕ ЧАКАЙ,
да сложиш в джоба си пари
спестени с труд!
ЗАЛАГАЙ на "Комар"!
Играй и Ес-Ем-Еси пращай,
докато станеш луд...
ОТ БЕЗДНАТА да се измъкнеш
и друг начин се намира.
Наследената си къщичка продаваш
и бягаш да живееш на квартира!
МОМЕНТ, на български му казват вече
FOR RENT!
ДА МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!
VІ.
"И КОГАТО СЕТНИЙ КАМЪК,
на обгърнатия в пламък
и разплуха древен замък..."
Та-та, ра-та, та-та-та!
Му-зи и илю-зи-и!
И игрички, кой да бъде най-отгоре! Пръв!
Игрички, за които се заплаща скъпо,
със Нерви, Пот, изстрели и... Кръв!
ХРИСТО, МИСЛИ ПОЗИТИВНО!
VІІ.
РАЗРУХА И РАЗПЛУХА,
ОТДАВНА ВЕЧЕ ИМА!
Замъкът е рухнал и Вони.
Вони с воня невъобразима!
"Ескадроните червени" ли сега,
отново, пак ще зидат Замъка?
"Атаканти" ли ще пазарят
да им раздухват Пламъка?
Нали един събориха и ни впрегнаха
яко, да градиме Втори?
Строихме го със Хъс,
а той самичък се събори...
ДРУГАРИ, МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО!
VІІІ.
И КОГАТО СТАНЕШ РЕЗИСТЕНТЕН
на "Словесни опиати",
и теглиш "майната" на "Позитивното",
ПАЗИ СЕ!
Да не залитнеш в "агресивното"!
Тръгни по всеизвестната пътека.
Купи си дрога "мека"
Дрогирай се, докато заприличаш
на Маймуна!
После иди там, на високо, във Комуна!
Там наистина ще трябва да помислиш
трезво и да осъзнаеш де се вреш...
Ако не искаш бавно,
в отчаяние да мреш!
ЕПИЛОГ.
МИСЛЯТ ПОЗИТИВНО
само Мутрите и техните Метреси!
Те, без да пускат Ес-Ем-Еси,
си подаряват и се возят,
в бронираните джипове
и мерцедеси.
Другите от кюпа с етикет "НАРОД",
са на мнение противно!
Ако са още в състояние да мислят,
то е НЕГАТИВНО!
Тъпчат се във Градския транспорт,
ОТЧАЯНИ И МЪЛЧАЛИВИ.
НЕ СЕ СМЕЯТ! Потънали във грижи,
КАК ДА ОЦЕЛЕЯТ...
© Петър Петров All rights reserved.