Не сме ли хората крадци,
на мъртви дни, лета, сезони,
броим си дните да заспим,
а те оказват се пирони.
И всеки чук е стон на звяр,
заклещен зад човешко тяло.
Поглеждам кървавата твар –
това е само огледало.
© Силвия Илиева All rights reserved.