Огнена
Огнена си. Топла жарава на мрамор студен,
родена в пламък, изгарящ силует от звезди.
Искра си. В тъмнината на нощта прогонваш
черни сенки с бяла светлина. Пареща си.
В огнен допир изгаряш с двете си ръце,
хладни очи разтапяш в самодивска красота.
Пламъчна си. Палиш студа на перлени сълзи,
пресъхващи във пламък тих от огнени коси.
Жарава си. Рисувашпламъци на лунна светлина,
разпалваш с поглед въглени под ударите мокри на дъжда.
Пожар си. Огнена мелодия на пламъчни ноти...
танцуваш боса във жарта...
© Филип All rights reserved.
!!!!!