ОГНЕНО ЗАЙЧЕ
Зимна нощ. Безснежен студ и мраз навън.
Безлунна тъмнина обвива земята.
В стаята горещо е. Във вълшебен сън
повежда баба със приказки децата.
В ъгъла се кипри печица желана,
залива стаята със кротка топлина...
От дупка на капака - ей, по тавана,
танцува зайченце от светлина...
Зъл вятър вън напира и вилней,
а зайче огнено играе ли играй...
Очи гледат, сърцето весело се смей...
Танцувай, играй, мило зайченце, без край!
Къде ли си сега, зайченце любимо?
Къде остана детски смях неповторим?
Остана в миналото ти като живо.
спомен от скъп, най-скъп за мен, така незрим...
Живеем във времена бързи и модерни.
В апартаменти, удобства, коли...
При все това на спомена сме ний верни,
за случка някоя от него ни боли.
© Анка Келешева All rights reserved.