Кой ни накара да се забутаме
в тази непреходна гора?
Виж онези чакали.
Само чакат единият да падне.
Другият после е лесен.
Зад онзи кипарис -
събор на вещици.
По-нататък - самодивско хоро...
И те си имат огньове...
Що зяпат в нашия?...
Да си легнем върху
нашия огън...
Чакалите ще се изплашат
и ще избягат,
а ония няма да ни го гледат
и да ни го урочасват...
..............................
Какво?!
Кой говори?
Не, не говоря насън...
Как да заспи човек в тази
пренаселена гора?
Хайде, ела да си легнем
в нашия огън...
Пък ония,
ако още зяпат като отровени,
ако още им текат лигите
на облещените чакали,
ще си нажежим ръцете
до кърваво
и ще ги хвърлим по тях.
Ще видиш тогава
как ще запалим цялата гора
и всички гадове ще избягат...
Хайде сега
усмихни се
и ела да си легнем
в нашия огън...
Не, не говоря насън...
Как да заспя?!
Пазя огъня...
© Диана Маринска All rights reserved.