живея в една котловина
на седмия етаж на едно общежитие
от прозореца виждам далеч планина
(над нея има облак)
и всяка вечер се случва странно събитие
докато пуша поредна цигара
се взирам глухо нататък
изведнъж облакът в огън обгаря
(жълто, червено)
но мигът е тъй толкова кратък
и после небето в синьо утихва
и после видението пак се повтаря
и после мойта цигара аха да угасне
(пламък и пламък)
и пламъкът облака пак го изгаря
като кино прожекция в „Дружба“
всяка вечер може да се гледа
прозореца в моята стая обслужва
(единствен зрител)
последно шоу следва
след два
след вас
с лед аз
© Kiddo All rights reserved.