Огън за двама
Ще те чакам тихо да почукаш,
да останеш и да си до мен,
диря във душата ми остави,
бъди обичан до сетния си ден.
Ти! Любов, за която съм копняла,
не оставяй болка да стопи
вярата ми, че те има,
не си отивай – моля те,поспри.
За нишките сребро в косите,
напомнящи една ли-две беди,
за младоста, която си отива,
сега ела, любов. Благослови!
Не ме оставяй сама да паля огън,
сама да сядам – протегнала ръце,
на огъня и двама да се греем...
Не ме оставяй с молещо сърце!
© Елеонора Крушева All rights reserved.