Огънят разпалва се.
Във своя виолетов гняв
облизва съчките със стръв
достойна за истински чревоугодник.
Туй беше кратко погребение за клоните покойни -
довчерашните весели другари.
И лъскавите огнени езици
играят своя танцова феерия,
плющят със своите шарени камшици
подобно на войници в кавалерия.
Заглеждам се във пламъка творящ,
стотици образи съзирам вдъхновен,
каква пиеса огънят кървящ
представя пред един-единствен зрител.
Опиянен ...
загрят от ласкавите пръсти
на тази балерина с дива рокля,
която се вълнува и разгръща
под звуците на някаква могъща
и нечувана симфония,
затихва и отново се излива
във някаква изящна какафония.
Излизам от предверието на живота
Където съм захвърлен с други вещи
Излитам на крилете си горещи
Но подир туй отново се завръщам.
© Авитохол All rights reserved.