Огърлицата е много скъпа,
огърлицата е златна, златна,
да внимава всеки и да не я настъпва
чухте ли, повтарят многократно.
Огърлицата е за стената,
чувам че става и за салони,
тя показва що за душа ти е душата,
тя светва, показва стремежа гонен.
Огърлицата е тъй безценна,
огърлицата е много важна,
огърлицата на бездушие, надменност
мирише, мирише на гнило даже.
Всичко, всичко толкова е гнило,
бърсаха я с мокра кърпа и я криха,
някаква мечта се бе разбила
щом за огърлицата момичета се сбиха.
13.03.20