Ой ти, Музо, моя Музо,
къде се запиля?
Бавно, хитро се изхлузи
по словесните поля!
Няма да те търся вече,
късно е, ще се прибирам.
Ще се черпя тази вечер
с приятелите си по бира.
Знам, че много ме обичаш,
но омръзна ти със мен.
Скачай и на воля тичай!
Поиграй си някой ден!
Ходѝ по дивните полета!
Събирай всякакъв нектар!
Отдавна чакам си късмета:
Дари ме с поетичен дар!
© Исмаил Али All rights reserved.