В морето като птичка погледът се носи...
Небето се е сляло със вода!
В морето виждам дълги сенокоси,
дошли до мен от края на света.
Стоя във лодката и пляскам със веслата.
Общувам си със топлата вода.
Отблясъците слънчеви и красотата
оставят в мене своята следа...
От птичи поглед се преплитат планините,
разгънати по живата вода
и като зайчета се гонят по вълните
и преживявам тази красота!
И тъй съм омагьосан, като пеперуда,
привлечена от нощна светлина,
която в огъня се хвърля като луда
и като влюбения в любовта!
© Христо Славов All rights reserved.