Омръзна ми да бъда
другата жена -
покварена, робиня и артистка.
Омръзна ми да бъда
сянка в твойта нощ.
Омръзна ми...
Да бъда просякиня.
Небрежната, нехаеща.
Месия?!
Омръзна ми да бъда
с ново амплоа -
и паднала в нозете нечии,
и ничком.
Омръзна ми...
За всичко да съм „тежка орисия”.
Омръзна ми да бъда
„благодат”
за всички чужди
пропуски и грешки.
Животът ми минава все във бяг.
Кога ще му се радвам
само че... не знам?!
Омръзна ми...
Да бъда параван,
зад който се изхвърлят
... стари вещи.
© Нели All rights reserved.