Опитах, ала не успях...
И всичко в мене се взриви,
а аз се разпилях на части, по-ситни от мъгла...
Опитах се да го притисна -
сърцето, за да не кърви,
да го закърпя със забрава – ръждясала игла
опитах... Ала не успях!
Последна болката умря,
погълната от тишината след пагубния взрив
и днес е ред за Вечността...
Пред мен остана само тя,
макар отдавна да не помня какво е... да си жив!
Опитах, ала не успях
да продължа... След теб, след нас...
И се пречупих – като клонка под падналия сняг
и се превърнах във сълза,
в стенание без звук и глас...
Вълна, разбита във скалите на непристъпен бряг!
Опитах! Ала не успях
да стъпя здраво на крака
и паднах в пропастта под мен... Но нека не тъжим!
Макар за кратко, аз живях!
И днес, с Кръчмаря под ръка
е време сметката за този живот да уредим!
© Засегабезиме All rights reserved.