May 14, 2007, 9:41 AM

ОПИТАХ ДА ОПИША СВОБОДАТА  

  Poetry
746 0 4
Свободата е бяла престилка на мрака,
перце от крилото на ангел,
пресечната точка на стремеж и очакване,
летеж, който няма да кацне.

Свободата е шепот, свободата е крясък,
хоризонт, който виждат очите.
Свободата гранит е! Свободата е пясък!
Тя е спътницата на мечтите!

Тя е още и обич и вяра!
Свободата е всичко и нищо!
Понякога тя е дори изгаряне
в гнездото на влюбени птички.

Свободата извива многоцветна снага
и докосва небесните двери.
Аз видях я! Приличаше на дъга,
като усмивка разперена.

Опитах се с думи да я опиша,
но тя не е думи, а усет.
Тя е просто спокойно дишане
и се познава с вкусване.


© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • СВОБОДАТА!!!
    Тя е просто свободното дишане!
    Поздрави, Вальо
  • Не само си опитал, а чудесно даже си описал!
    Браво, Вальо!
  • "Тя е спътницата на мечтите!"
    Свободата е избор!
    Прекрасен стих Вальо,накара ме да се замисля!
  • Страхотен стих!!!И безспорен талант!!!
Random works
: ??:??