Опитай се да не плачеш
Опитай се да не плачеш!
Нищо, че животът е плашещ.
Изпълнен с правила и трудности,
показва ни той хилядите си мъдрости.
Опитай се да не плачеш,
когато до стената се опреш,
когато сърцето бие лудо,
а до главата е опряно нечие дуло.
Опитай се да не плачеш,
когато сам останеш
сред безумието на света!
Не! Не свеждай глава!
Всяка трудност е като първа,
по пътя спъва те,
но няма да те спре!
Опитай се да не плачеш,
когато сам останеш
сред безумието на света!
Опитай! Не плачи!
Вдигни глава
и гордо напред закрачи,
оставяйки миналото си зад гърба!
© Деси All rights reserved.