Dec 24, 2010, 4:59 PM

Опитомени 

  Poetry » Other
661 0 1

В зората ясна синева синее

и бял воал простира тя в покой.

На клона врана черна се чернее,

загърбила дома си сред порой.

 

Кажи ми колко много ще боли,

когато ме подминеш ти безгласно.

Аз бих крещяла в здрача сенчест,

но уви, остава пусто пак и ясно.

 

Сред клоните крилете ми посърнали,

отпуснато земята своя търсят.

И слънцето сред облака навъсен

се пита закъде сме тръгнали.

 

Избяга ли от мен, когато

аз виках във екстаз от отчаяние?

Прокудих сянката си от съратие,

а ти се върна само с тяло.

 

В зората ясна призрак се белее

и сиво се протяга той с въздишки.

Опитомени птици се чернеят,

загърбили слова и мисли.

© Криста All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??