Опѝти са поетите от рѝми,
поклащат се на ямба в стъпка.
Душите им, докрай раними,
изпили са метафорната тръпка.
Поседнали за малко, с " Хайку",
довършват се с петстъпен анапест.
Отпиват от хорея тайно,
тъй музата си пазят те от стрес.
Опѝти са поетите, не крият,
към римите са пристрастени.
Те пият, до забрава пият...
Пиянството им е прекрасно.
© Хари Спасов All rights reserved.