Безценен дар е злото да забравим,
обидите с усмивка да простим,
от дяволския път да се избавим,
по божии закони да вървим.
Разяждат ни отвътре думи злобни,
жажда за мъст и помисли нечисти.
В стъпките чужди, кални и злокобни
нозете свои да опазим чисти.
По-лесно е злосторник да накажем,
отколкото да опростим греха.
Успеем ли гнева в ума да смажем,
звезда ще блесне в ярка светлина.
Мъстенето не ражда справедливост,
с омразата злостта ще умножим.
Допуснем ли да ни владее ярост,
с душите си не ще се помирим.
Безценен дар е злото да забравим,
обидите с усмивка да простим.
Простила съм, простете ми и вие.
С взаимна прошка да се възвисим!
Ромашка, 30.12.2023 г.
© Златка Чардакова All rights reserved.