Орел
- Кой ще те обича,
сине мой, орел,
царствена си птица -
горд и силен, смел,
ала има, знаеш,
враг - такъв подлец! -
чудиш се и маеш,
сякаш е агнец!
Пък лети от тебе
по-високо той,
може да утрепе,
без да влиза в бой!
И тогава, сине,
нямаш ли любов,
тъй ще си загинеш -
ни умрял, ни жив...
- Майчице, орлице,
от баща орел
пиленце не искай,
нито пък петел!
© Даниела Тодорова All rights reserved.