Oct 6, 2010, 12:03 PM

Орфеева песен 

  Poetry » Love
658 0 7

 

ОРФЕЕВА ПЕСЕН

 

Ако някога,

поне за малко,

Орфей си е захвърлял лирата,

то е било,

за да те прегърне

с двете си ръце

и да посвири на струните

опънати

от залеза до изгрева

във твоето сърце.

 

Ако понякога,

поне за миг,

Орфей е заспивал от умора –

виновната си ти,

а не хорът

на ангелонежни

мелодии.

 

И ако Орфей

наистина е още жив

и весел,

какъвто винаги е бил –

то е,

защото ти

си неговата черноока,

чернокоса,

вечна

песен.

 

 

 

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??