Sep 10, 2007, 10:11 PM

ОРФЕЙ 

  Poetry
443 0 1
ОРФЕЙ

Когато утрото замери с слънчевия диск нощта
и бледата луна се скрие ядна в планините,
Орфей присяда до една скала,
засвирва и събужда най-напред тревите.

Той беше превъзходен корифей
на музика от сладкозвучни трели.
Завиждаха му Пан и силния Борей,
но слушаха захласнати и онемели.

© Венцислав All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??