Прекланям се пред теб, земя,
пред силата ти да създаваш.
Бъди опора и в съня
и никога не ме предавай.
Родилен белег си ми ти -
и името ти ми е карма,
като звезда на картата блестиш
от кулите на Бдин до Варна.
И моля се да бъда син,
достойно носещ твойто име.
Животът, както е един,
така едничка е родината.
© Стефан Балди All rights reserved.