Орисвам те да бъдеш светлолика,
в сърцето си да побереш света,
от очите ти сияйни любовта да блика,
да стопляш с тях човешката душа.
Орисвам те с ръце от нежност бяла
и с длани, изцеряващи тъга,
с усмивка блага, хиляди слънца побрала,
на уста ти честни, искрени слова.
Орисвам те да бъдеш справедлива,
а истината да е твой другар,
мъдро пътя си да избереш - да си щастлива,
и да помниш, че си Слънчев дар!
© Ивана Бойчева All rights reserved.
И аз имам подобни стихове, за любимите ми внучки