Осем минути са необходими
на слънчевите лъчи
да достигнат земята
и да я прегърнат
дарявайки я
с топлота
Осем минути бяха необходими
да се разтопи снегът
върху който написах
името ти
и да се заледи
сърцето ми
© Николай Ватев All rights reserved.
В случая съм използвал топлота в смисъл на сърдечност, задушевно чувство, любов. Не толкова в буквалния смисъл на топлината.