Посвещавам на поета-приятел, в отпуск от
"Откровения"
Още си тук...
Присмехулно надничаш...
Сякаш си дух, обладал всеки стих...
Сякаш напук
вертикално потичаш -
ред подир ред върху белия лист...
Срещам те пак...
В чужди чувства и думи -
живите сенки на твойто перо...
Сред полумрак,
по светулкови друми
пия от стъпките твои... добро...
Още си тук...
И камбаните биеш...
За да събудиш заспалия свят...
Всеки абсурд
със любов да повиеш...
Всеки трън да го превърнеш във цвят...
© Гергана Иванова All rights reserved.