Ослепях за суетния ход на живота,
ослепях за ревюто на лъжливите дни.
Те са тази модерна култура, която
отвънка примамва, а отвътре вони.
Ослепях за вървежните, адаптивни
умения, подражания и фешън палта.
Отворих очите си – пред мен бе Живота,
прогледнах на Истината, и видях красота!
Откъснати от една кротка сълза
съзерцавах мечтите си – толкова бистри.
Видях в грозния кръст на Христос – Любовта,
видях я в очите Небесни, в очите най-чисти.
Жадни да купят мойта душа,
оглушах за рекламните думи фалшиви.
Наричащи мръсното – чисто, без капка вина,
оглушах за сюжети, подли, лъжливи.
Ослепях за суетния ход на живота,
ослепях за ревюто на лъжливите дни.
Те са тази модерна култура, която
отвънка примамва, а отвътре вони.
© Мария All rights reserved.