„Вчера бях въглен,
днес съм факел,
утре пепел!...
Пожар...
Ти, любов,
ти си господар.
Най-страшната участ.
Душевен пожар!!!"
„Душевен пожар" - Безкомпромисен (Никой)
ОСМА СТЕПЕН ПО РИХТЕР
Казваш, че ме обичаш,
яздиш моя Пегас,
а юздите му
не във сплита
на слънцето,
а в писалката ми
държиш.
В лунни нощи
лудуваш,
две тела
стихийно трептят,
а след тях
не комети -
звезден прах.
Любовта ми
не е песен по ноти
в тесните ти
петолиния,
тя е огън,
буреносна магия,
кълбовидна мълния,
ураган.
Някой ден ще изригна
като вулкан,
като земетресение
осма степен -
ще помета
всичко
по пътя си.
Ако след мен оцелееш -
ще си Феникс,
възкръснал
от своя пожар.
Вчера бях Обич,
днес съм Раят.
Утре ще бъда Ад!...
От себе си се спасявам!
И от твоя пожар...
(Мотото ползвам със съгласието на автора.)
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.
Казах ти - прекрасен е!
Много съм благодарен, че си избрала мой стих за мото( и даже горд със себе си )!
Ники