Да бе днес и твоят ден рожден,
за подарък щях да ти направя
от градината на Господ Бог
в букет тринадесет небесни стръка,
не откъснати от там,
а живи взети!
По един от тях да може всеки път,
месечината когато се изпълни,
да разтвори венчелистчета в цвят!
С неземната си красота и аромат
да правят дните ти честити,
а не назаем взети!
С цветчетата, окъпани в лъчите на зората,
утрото си с радост да посрещаш!
В приказно вълшебство окрилен,
духът ти да дари на всеки срещнат
слънчевата ти усмивка детска
и прекрасна като теб!
А тринайстият за всеки ден е!
Две ръце:
Побрали в шепи всичко,
опора, радост и утеха,
за теб готови всеки миг
дланите си да разтворят!
и
Сърце без корист
на приятел верен,
който безрезервно
те обича!
© Todor Nikolov All rights reserved.