Усмивка, но очи с тъга.
Говорене и няма самота.
Сълзите, мисли в тишина.
Пленена в времето душа.
Красива клетка на една мечта
с пера останали от любовта.
Миражът... Островът "Лъжа"
под облак, корабът с платна.
Брегът... Там някой е живял.
Боклук от маскараден бал.
Порутен фар е вече ослепял.
Пазачът му отдавна е умрял.
Морето шепне с белите вълни.
Крила разтваряй и над мен лети.
Зад хоризонта са щастливи дни.
Любов и Слънце с топлите лъчи.
Покрит е островът с мъгла
единствен бряг изгубен за света...
© Гедеон All rights reserved.