Самотно е навън,
тихо и спокойно.
Огън в камината гори.
Две сенки огънят огрява,
Две сенки - сливащи се в едно,
Но щом той угасне, сякаш нищо не е било.
Те знаят, че няма да е за дълго,
знаят, че ще изчезнат сами,
Но все така танцуват - небрежно
и ще играят до зори.
С устни се описват,
телата им горят,
времето изтича,
но знаят, че утре ще се възродят.
Обречени във вечността са двама,
осъдени души на неутолим копнеж,
стрела в сърцата им прободе смъртна рана
и предначерта пътя им зловещ.
© Бояна Петрова All rights reserved.