Откакто осъзнах се си записвам
на мъдрите им опита събран
в хранилища. В идеите улисан
ме люшкаше безбрежен океан.
Днес бродя из пустинята без мисъл
в огромен лабиринт насам-натам.
Движението Божя е промисъл,
единствен смисъл в хаоса голям.
© Иван Христов All rights reserved.