Огледало огромно на тавана във спалнята,
огледало на всяка стена...
Дизайнер дори за тоалетната в банята,
първо място на всяка цена...
Гримът сложен от най-добрия гримьор,
във всяка дума... скрита реклама -
Да, знам, че във всеки се крие позьор
а шампанското... върви със сметана...
Заведенията - скъпи, солидни, известни,
на кой му пука за сметката?
Дрехите маркови (и винаги тесни)
но най-важното... е винаги гледката...
А там отстрани сляп просяк със лира
в каскета си търси петаче...
Внук има - детето е болно, умира,
а той е усмихнат... но лирата плаче...
А там отстрани до кофата с смет
се гледат плъх и човек -
В нея е техният "топъл" обяд,
"прекрасен" е новият век...
*****
Но ти не ги виждаш и така те опива
ликьора, живота, цветята...
Ти пиеш, а келнерът носи, налива
във чашата - череп на суетата...
07.05.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.