от едната страна вали
от другата плаче
от едната страна боли
а от другата мъгла
изтрива с невидима гумичка
синките и зачервяванията
по мокрите бедра на града
в едната ръка перо
а в другата брадва
в едната ръка залък
в другата банкнота
и пак вали
и се превръщат всички
приятели в местоимения
и вместо гъби
растат чевръсто черните чадъри
под които
смехът се е превърнал във въздишка
в изплашен поглед
в дупка
и е катранено
и се задъхват старите комини
и умират
една след друга
всички планини приклещени
в бетонови капани
пак вали
и е избила пот
по изгарящото тъмно слънце
е мъртвешка тишина
е вопъл
от другата страна на барикадата
където
пясъкът е смесен с жито
а животът е сменен за злато
от моята страна е чисто
досами душата на дете
поело глътка въздух
досами морето бурно
издуло бузи
готово да се отбранява с някой
нахален контрабанден кораб
досами чертата
от другата страна на края
пингвините не носят фрак
а обръщат с хастара навън
цялото цветно в живота
и го носят близо до сърцето си
за да не го изгубят някъде където
вали агресия
и плаче сняг
в прегръдките на топъл дъжд
от другата страна на пролетта
© Пепър Формаджи All rights reserved.