ако искаш да цопаш сърдито
с весла покрай лодката
да създаваш опасности
да я клатиш
с безкрайни претенции
ще потънем съвместно
в Средиземно море
с емигрантите
с краткотрайно отчаяно плуване
миг преди
да ни глътне
безразличната пустош
остави ме да следвам звезди
да насочвам със леко движение
разбери
че животът ни тегли
по своите си съзвездия
и единствено
трябва да пазим
законите на природата
и законите на моретата
а самички сме никои
© Павлина Гатева All rights reserved.