От малката книжка с цветни корици,
която в левия си джоб държа,
пулсират стихове, сърца на птици,
надничат бистри очи на деца.
Немирни изскачат, литват на воля…
Засиява очилатият свят!
Разкършва се и разчупва матрици,
напук на всичко - разрошен и млад!
С книгата тъничка, с букви жълтици,
която с обич отляво държа,
по-богата съм от всички царици -
ще дам на бедните от радостта…
© Росица Танчева All rights reserved.