ОТ ПЕРОТО НА БЕЛОКОСАТА
От перото на белокосата
се раждат скромни стихове.
Малко житейска радост носят те
и много тъжни мигове -
но под челото морно, свъсено
от мрачни мисли, самота,
изгрява бъдеще, разкъсало
ги с вяра и със светлина.
Вървят ли във живота двамата,
ръка в ръка, един до друг,
не е тъй страшна вече драмата
на всеки поотделно тук.
Животът, знам, е отреден за двама
и трябва тъй да се живей.
И по-добро във старост няма!
Затуй, любов, здравей, здравей!
© Анка Келешева All rights reserved.