От преди времето...
и отвъд вечността🪽
"Защото си ми под лъжичката,
и винаги те нося с мен.
Създадох те отвъд привичките,
да бъдеш светлина и ден.
Запалена, като горяща факла
душата ми прищя да се стопи,
да се слее с теб и да не гасне
в помътнелите си плитчини.
Въздигната над всяка тленност,
с крилата златни на орел,
достига святата си древност,
открила смисъл, път и цел."
© Ивана Бойчева All rights reserved.