от себе си
не можеш да избягаш;
от страха
не можеш да се скриеш
и всеки, дето
кара те да страдаш,
от живота си
не можеш да изтриеш.
самотата си
не можеш да прогониш,
тя ще бъде
винаги във теб;
тъгата си
не можеш да пребориш –
щом роден си
със сърцето на поет.
от себе си
не можеш да избягаш;
пътищата
ще те връщат вечно тук.
живей
живота си, макар да страдаш,
защото
няма да получиш друг.
© Или Дадарова All rights reserved.