Гледах по телевизията репортаж от вчерашните протести -
едно невръстно момченце каза, че баща му искал да го направи приличен човек
и затова го взел със себе си...
Дълбоко се развълнувах и написах "От татковите рамене".
Голям съм…
От татковите рамене
развявам българското знаме -
фар сред кипнало море
от хора и съдби.
А той,
суров и гневен,
не престава да крещи:
„Свобода,
чест,
достойнство!
Горд
и изправен бъди!“
Голям съм…
Чувам,
баща ми задъхан мълви:
„Гледай, сине
и приличен Човек
ти стани!“
© Росица Танчева All rights reserved.